ATOSZ /Aтос


Ukrán magán nemesítés (V.K.Bondarcsuk 2012). Szülők: Talisman x Kodrjanka + pollen mix. Érési idő: 95-105 nap (aug.eleje). Fürt: 500-700 g. kúpos, közepesen laza. Bogyó: 34 x 24 mm. 10-14 g. fekete, húsos, lédús, kissé ropogós, harmonikus ízű. Cukor: 18-19 %, sav: 6-7 g./l. Betegség ellenállás: átlag felett.Fagy: - 23-24 C°.

Forrás: http://vinograd.info/sorta/stolovye/atos.html

http://www.winorosl.pl/opisy-odmian-winorosli.html?id=1388&view=odmiana&layout=default

Foto: nem saját képek                               Termesztési tapasztalatok: Kivettem a gyüjteményből, mert gombás betegségekre érzékeny, legalább is nálam.

Atosz (2)

Atosz (3)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA