GOLD FINGER/Золотой Палец


Japán fajta. Szülők: Seneca x Pittsutello Bianco. 1993-ban regisztrálták. Érési idő: aug.közepe. Fürt:500-700 gr. közepesen laza. Bogyó: 40-45 x 12-14 mm. 6-8 g., szalmasárga, érdekes formájú, közepesen lédús, kissé ropogós, harmonikus ízű, karamell tónusokkal, gyümölcsös beütéssel. A bogyó héja fanyar, célszerű nem megenni a héját. Cukor: 18-24 %. Betegség ellenállás: átlag felett. Fagy: -22 C°.

Megjegyzés: a hosszú, hegyes íves bogyó különböző kezelésekkel (gibberlin) érhető el, ennek hiányában kevésbé hosszú, és kevésbé hegyes bogyók fognak teremni, de a bogyók íveltsége megfigyelhető.

Forrás: https://vinograd.info/sorta/stolovye/gold-finger.html

https://forum.vinograd.info/showthread.php?t=11987

Foto: nem saját képek                        Termesztési tapasztalatok: a fajta tesztelés alatt

GOLD FINGER

Gold finger (3)

Gold finger (2)

Gold finger